Ibixys kennel har funnits sen våren 2013 och startades upp tillsammans med min syster Matilda. Men sen Januari 2018 så har jag den själv.

Jag har alltid haft ett stort djurintresse. Vi hade en mellanpudel när jag växte upp och med honom gick jag lite kurser. Även haft andra hundar i min omgivning. När jag flyttade hemifrån så skaffade jag mig en Dvärg pinscher på 7 månader, som hette Zorro. En ras som kräver mycket för att den ska må bra. Efter jag träffade min sambo Tobias så började vi diskutera att vi skulle skaffa en till hund men jag hade då som krav ingen som kräver så mycket som en Dvärg pinscher. Min syster Matilda och mamma tipsade då om en ras som dem läst om på internet. Vi började kolla upp den rasen och i juni 2010 på Östergötlands kennelklubbs utställning i Norrköping så träffade vi för första gången Eurasier. Kärlek vid första ögonkastet.
 

Jag och Tobias skaffade vår första Eurasier i december 2010, en tik från Lovely Megan´s kennel, Faith Hill. Hon blev starten på alla resor till utställningar och andra aktiviteter. Har man en gång haft en eurasier är det svårt att tänka sig ett liv utan. Våren 2014 hämtade vi hem Essente Tanchella Tiza från Finland.


Mitt mål med aveln är att ta fram trevliga familjehundar. Ställer inga krav på aktiviteter, ett plus är om man vill ställa ut men att ha tid för hunden och se den som en familjemedlem prioriteras högre. Det finns mycket man kan göra med dessa trevlig individer och de passar till det mesta.

När ni hämtar er valp hos mig får ni först och främst med er en liten individ som har hela livet framför sig. Den kommer ha träffat andra hundar i olika storlekar, barn i olika åldrar och åkt bil. Här lever dem mitt ibland oss från dag ett.

Lovely Megan´s Faith Hill